İnternetten Para Kazanma Yolları – 2019’un En İyi Yöntemleri


İnternetten Para Kazanma Yolları – 2019’un En İyi Yöntemleri

Eğer siz de internetten para kazanmak istiyorum  diyenlerdenseniz kesinlikle en doğru adrestesiniz. 
İnternet üzerinden para kazanma yöntemleri, yolları nelerdir? İnternetten nasıl para kazanılır? İnternetten para kazanmak için nereden başlamalıyım, ne yapabilirim, ne yapmak lazım? gibi bütün sorularınıza bu yazıda cevap bulacağınıza eminim.
Ayrıca şunu belirtmeliyim ki bu yazı geniş araştırmalarım sonucunda internetten para kazanma yolları hakkında bulabileceğiniz en garanti rehberdir diyebilirim.

Evet, garanti ediyorum!

Daha önce internetten para kazanmak ile ilgili bir çok reklam görmüş olabilirsiniz veya bunun için size eğitim setleri tarzı modüller bile tavsiye edilmiş olabilir. Fakat bunlar kesinlikle kandırmacadan ibaret.
Benim sizlere bu yazıda belirttiğim internetten para kazanma yöntemlerinden birisi ile artık siz de internetten para kazanmaya, düzenli bir gelir elde etmeye başlayacaksınız. Ayrıca bu yazıda benim tavsiye ettiğim yöntemleri de yazı içerisinde belirttim ve bunların yanında da bir çok internetten para kazanma adına fikirler verdim.
Üstelik tavsiye ettiğim yöntemlerden birini seçtiğinizde internetten para kazanma sürecinde sizlere rehber olacak bir çok yazıma ulaşabileceksiniz. Böylece bu işe hızlı bir giriş yapacak ve en doğru şekilde ilerleyebileceksiniz.

İnternetten para kazanmanın avantajları

İnternetten para kazanmanın en büyük avantajı, ister evde oturarak ister kafeden kahvenizi içerken bu işleri yapabiliyor olmanız. Üstelik sabah erkenden kalkmanıza gerek yok. Sizi azarlayan bir patronunuz yok. Anlayacağınız internetten iş yaparken tam anlamıyla özgürsünüz.
Üstelik ilerde yani işleriniz büyüdüğünde kendinize bir ofis kiralayabilir kendi işinizin patronu olup işlerinizi çalışanlarınıza bırakabilirsiniz.
İnternette en tercih edilen en kazançlı para kazanma yöntemlerini bu yazıda derledim. Bu yöntemlerin çoğunu da yaptım ve bazılarını halen yapmaya devam ediyorum. İnternetten para kazanmak, düzenli bir gelir elde etmek bu yazıdaki yöntemlerle kesinlike mümkün.

Blog yazarak internetten para kazanmak

Tahmin edeceğiniz üzere ben de blog yazarak para kazanıyor ve geçimimi sağlıyorum. Evet benim de blog yazarak internetten düzenli bir şekilde elde ettiğim bir gelirim var. İnternetten para kazanma yolları adlı bu yazıda verdiğim, tavsiye ettiğim ilk yöntem bu yüzden blog yazarak para kazanmak olacaktır. Çünkü kurması kolay, hızlı ve ucuzdur. Ayrıca masterkazanc.net’te bu konuda size yardımcı olacak bir çok rehber yazı bulunmaktadır.
Öncelikle tam olarak bilmeyenlerimiz için blog nedir kısaca açıklayalım. Şuan bulunduğunuz site bir blog sitesidir ve internetten para kazanmak için kullanılan en sık yöntemlerden birisi blog açmaktır.
Blog açmak son derece kolaydır. Siz de A’dan Z’ye blog nasıl açılır rehberine giderek adım adım kolay ve profesyonel bir şekilde blogunuzu kurabilir, bu rehberde gösterdiğim gerekli çalışmaları yaparak para kazanmaya başlayabilirsiniz.
– Blog açarak ne kadar para kazanabilirsiniz?
Bu sorunun cevabına detaylı olarak blog yazarak para kazanma – nasıl – ne kadar adlı yazımda ulaşabilirsiniz. Fakat burada kısaca açıklamak gerekirse, iyi içeriklere, makalelere sahip bir blog sitesinden her türlü para kazanabilirsiniz. Fakat ne kadar para kazanacağınız sizin blogunuz için ne kadar çalıştığınızla doğru orantılıdır. Azimli, araştırmacı ve meraklı olmalısınız. Bir blogdan 5000 lira da kazanabilirsiniz 10.000 lirada 20.000 bin lira da!
– Hangi konuda blog açabilirsiniz? Neden blog açmalısınız?
İlgilenmekten zevk aldığınız veya merak duyduğunuz herhangi bir konuda blog sitesi açabilirsiniz. Blog sitesi açmak size sadece maddi açıdan kazanç sağlamaz. İnternette ün sahibi olabilir, kendizi bilişim sektöründe geliştirebilir ve bunun yanında insanlara katkıda bulunabilirsiniz. Ayrıca şuan bir işletmeniz varsa işletmenizle ilgili bir blog açarak daha fazla müşteriye ulaşabilirsiniz.


YouTube kanalı açarak internetten para kazanmak

İnternetten para kazanmak için en çok başvurulan yöntemlerden birisi ise youtube kanalı açmaktır. Neden siz de youtuber olmayasınız ki?
– Youtube’dan ne kadar para kazanabilirsiniz?
Youtube’dan 100 TL’den 500 bin TL’ye kadar para kazanan insanlar var. Fakat youtube diğer yöntemlere göre en çok emek, çalışma ve yatırım (ileri zamanda) gerektiren uğraşlardan birisidir ve şuanda youtubeda ciddi bir rekabet söz konusudur.
Youtuberların gelir kaynakları genelde  google adsense’dir. Kazanacağınız para ise hitap ettiğiniz kitleye göre değişiklik gösteriyor. Tabi ki videolarınızın kalitesi ve kanal konsepti de oldukça önemli etkenler. Ayrıca kanalınız ileri zamanda büyüdüğünde farklı gelir modelleri ile daha da fazla kazanabiliyorsunuz.
Üzülere belirtmem gerekir ki Youtube’dan adsense ile para kazanmaya başlamak için 1000 aboneye ulaşmanız gerekmekte. Bunun için bir süre çalışıp, sabretmeniz gerekecek.
– Youtube’da nasıl bir kanal açabilisiniz?
Mesela günlük hayatta yaptıklarınızı veya gezdiğiniz mekanları video çekerek eğlenceli bir şekilde anlatabilirsiniz. Ya da oyun videoları, şaka videoları çekebilirsiniz. Bu konu tamamen sizin ilgi alanlarınıza ve hayal gücünüze bağlı. Önemli olan insanların ilgisini çekmek ve fark yaratmak.
Eğer başka sitelerden veya youtubedaki kanallardan video alırım kendi kanalımda yayınlarım diye düşünüyorsanız, hiç bu işe girmeyin derim. Çünkü youtubedan telif haklarıyla ilgili sert politikaları vardır. Daha para kazanmay başlamadan kanalınız kapatılır. Anlayacağınız youtubedan bir kanal açacaksanız tamamen özgün olmalı yani kendi video içeriklerinizi başarılı bir şekilde oluşturmalı, kullanıcıların memnun etmelisiniz.
Youtube’dan para kazanma adına daha geniş bilgiler edinmek isterseniz hemen aşağıdan youtubedan para kazanma rehberimi takip ederek bu işe başalayabilirsiniz.


Sosyal medya ile internetten para kazanmak

İnternetten para kazanmak denince akla ilk gelen yöntemlerden birisi de sosyal medyadır. Sosyal medyadan yıllardır para kazanan fenomenler var. Bazılarını siz de tanıyorsunuz. Fakat sosyal medyadan para kazanmak için fenomen olmanıza da gerek yok.
– Sosyal medyadan nasıl para kazanılır?
Sosyal medyadan para kazanmaya başlamak için öncelikle kendinize uygun iyi bir sosyal medya platformu seçmelisiniz. Benim size şu sıralar için tavsiye ettim platform kesinlikleinstagram.
Sebebi ise instagram’ın oldukça popüler ve kullanımı kolay olması. Bu yüzdendir ki herkes tarafından tercih ediliyor. İnstagram’dan inanılmaz paralar kazanabilirsiniz.
Instagram’dan kişisel hesabınızla değil de farklı konseptte sayfa oluşturmanız daha mantıklı olabilir. Mesela ilginç bilgiler gibi konseptler çok fazla ilgi görmekte. Bunun gibi dikkat çekici bir konsept bulup iyi bir instagram hesabı oluşturun.
İyi bir kitleye eriştikten sonra hesabınıza reklam alımı yaparak paylaşım başına ücret alarak instagramdan para kazanabilirsiniz.
Üstelik instagram’dan para kazanma adına geniş bir rehber hazırladım. Eğer sosyal medyadan para kazanmayı düşünüyorsanız bu rehberimi takip edebilirsiniz.


Blog satarak internetten para kazanmak

İnternette çoğu kişi hazırcıdır. Yani bir şeyleri sıfırdan kurmak yerine hali hazırda olanı satın almayı severler. Evet bunlar onlar. Sermayesi yani parası olan insanlar.
Mesela siz bir blog oluşturdunuz ziyaretçiler kazanmaya da başladınız ve hatta ufaktan gelir bile elde etmeye başladınız. Fakat aklınıza daha farklı bir fikir geldi veya sıkıldınız. Kurduğunuz bu blogu satışa çıkarıp iyi bir paraya satabilirsiniz.
– Blogumu nerede, nasıl satabilirim?
Eğer kurduğunuz blogu satışa çıkardıysanız önceliklikle bunu blogunuzun ana sayfasında banner veya text şeklinde duyurabilirsiniz.
Bunun dışında Türkiye’nin wmaraci.com ve r10.net gibi popüler webmaster sitelerinde blogunuzu satmak istediğinize dair ilan açabilirsiniz. Hatta blogunuza güveniyorsanız açık attırma bile başlatabilirsiniz.
– Kurduğum blogu ne kadara satabilirim?
Sitenizin değerini aylık/günlük ziyaretçi sayısı veya aylık kazanç gibi bilgilere göre belirleyebilirsiniz. Mesela blog siteniz aylık 1000 TL kazanıyor diyelim. Bu sitenin 1 veya 2 yıllık kazancı kadar bir fiyat isteyebilirsiniz. Tabi bu süre size bağlı ister 2 yıllık isterseniz ister 5 yıllık. Eğer blogunuzu acilen satmak zorunda kalırsanız, blogunuzu ederinden daha ucuza satmak zorunda kalabilirsiniz.


Google AdSense ile internetten para kazanmak

Google adaense‘i daha önce duydunuz mu? Adsense Google’ın reklam ağıdır. Google Adsense ile ek gelir elde edebilir hatta sadece Adsense ile çok ama çok iyi paralar kazanabilirsiniz.
-Adsense’den para kazanmak için ne yapmam gerekiyor?
AdSense’den para kazanmaya başlamak için bir blog açabilirsiniz. Ardında AdSense’e başvuruyorsunuz ve blogunuz AdSense için uygun görülürse sitenizde reklam yayınlayarak para kazanmaya başlıyorsunuz.
-Adsense’den ne kadar para kazanabilirim?
Blogunuzu ne kadar çok kullanıcı ziyaret ederse o kadar çok kazanırsınız. Yani AdSense’den ne kadar çok çalışırsanız o kadar çok para kazanırsınız. 100 TL de kazanabilirsiniz, 10 bin TL de. Bunun için AdSense’den en çok para kazanan web sitelerilistesine bakabilirsiniz.
Ayrıca adsense’den para kazanma rehberimi takip edip adsense’i tepeden tırnağa öğrenerek siz de adsense’den hatrı sayılır paralar kazanabilirsiniz.


Online satış yaparak internetten para kazanmak

Dünyanın parasının döndüğü bir piyasa evet E-ticaret. Bir e-ticaret sitesi kurmaya ne dersiniz? Öyle çok büyük düşünmeyin. Birincisi günümüzde e-ticaret sitesi kurmak o kadar da zor değil. İkincisi ise ufak sermaye ile bu e-ticaret’e girebilirsiniz. Yavaş yavaş işlerinizi büyütürsünüz.
-Eğer benim hiç sermayem yok diyorsanız;
Satabileceğiniz ve kullanmadığınız elektronik eşyalarınız yani ikinci el ürünleriniz varsa bunları internet üzerinden satarak para kazanabilirsiniz. Bunun için çok iyi siteler ve mobil uygulamalar mevcut.
Bu iş için en çok tercih edilen uygulama Letgo. Bunun dışında sahibinden.com, gittigidiyor ve n11’i tavsiye edebilirim.  Dikkat etmeniz gereken platformun güvenli ve popüler olması. Bu şekilde ürünlerimizi en hızlı ve en sağlıklı şekilde pazarlayabiliriz.
Dediğim gibi online satış yapmak istiyorsanız popüler ve güvenilir e-ticaret sitelerini kullanmanızı öneririm. Ayrıca aynı ürünü birden fazla platformda yayınlayabilirsiniz. Bu şekilde ürünü daha fazla kişinin görebilmesini sağlayabilirsiniz.
Bunların dışında ürünleri hızlı bir şekilde satmak amacı ile çeşitli e-ticaret platformlarında yayınladığınız ürünleri sosyal medya hesaplarınızdan tanıtımlarını yapıp geniş kitlelere ulaştırabilirsiniz. 

Makale yazarak internetten para kazanmak

Bazı blog sahipleri yazı yazmaya zaman bulamadıkları, yazı yazmaktan sıkıldıkları veya daha kaliteli yazılar yayınlamak istedikleri için başka yazarlarla anlaşabiliyorlar.
Bloglara özgün yazılar hazırlayarak gerçekten çok iyi para kazanan insanlar tanıyorum. Siz de gerçekten okunabilir, özgün yazılar hazırlayabilirim diyorsanız bu işi yapabilirsiniz.
-Peki blog sahiplerine nasıl ulaşabilirim?
Mesela freelance ilan sitelerde blog siteleri için makale yazarlığı yapacağınıza dair ilan açabilirsiniz. Ayrıca daha wmaraci.com ve r10.net gibi popüler forum sitelerini de kullanın.
-Makale yazarlığı ücreti ne kadar?
Makale yazarları genelde 100 kelime başına fiyat vermekte. Siz de 100 kelime için ortalama 1,5 – 2 TL gibi fiyat verebilirsiniz. Tabi ki bu rakam sizin yazılarının kalitesine göre daha da yüksek olabilir.
-Ufak bir tavsiye vereyim dedim
Benim size tavsiyem kendi blogunuzu açıp kendi özgün yazılarınızı blogunuzda yayınlarak bu yazılardan uzun vadeli olarak gelir elde etmenizden yana.
Söylemek istediğim, zaman ayırıyorsunuz, iyi bir yazı yazıyorsunuz, blogunuzda yayınlıyorsunuz ve aylarca hatta yıllarca o yazı üzerinden ziyaretçiler çekip reklamlardan para kazanıyorsunuz.


Domain alıp satarak para kazanmak

Domain nedir? Domain, alan adı demektir. Yani web sitesi adıdır. Mesela masterkazanc.net bir domaindir. Sizler de projelendirme potansiyeli taşıyan alan adlarını satın alarak başkalarına satabilirsiniz. Mesela ucakbileti.com 5-6 yıl önce tam 250.000 dolara satıldı. Çok iyi para öyle değil mi?
-Alan adı kaydederken nelere dikkat etmeliyim?
Alan adı alırken öncelikle .com uzantılarını kaydetmeye çalışın. Eğer kaydetmek istediğiniz ve değerleneceğini düşündüğünüz alan adının .com uzantısı dolu ise .net uzantısına bakın o da dolu ise .org uzantısını kaydedebilirsiniz. Ayrıca alan adlarını güvenilir, köklü ve büyük firmalardan satın alın.
-Peki kaydettiğim bu alan adlarını nasıl satacağım?
Kayıt ettiğiniz bu alan adlarını pazarlayabileceğiniz birçok yerli/yabancı platform bulunmaktadır. Eğer kaydettiğiniz domain yabancı ise tabi ki yabancı platformlarda pazarlamanız daha mantıklı olacaktır. Eğer domain türkçe ise Türkiye’deki belli popüler alan adları pazarlarında satabilirsiniz. Bunun dışında forum sitelerinde ilan da açabilirsiniz.
Her ne kadar domain kaydedip satma işi bitti gibi söylentiler duysam da ben tam aksine yeni domain uzantıları (io, co, istanbul vs. ) çıktığında  domain piyasasının yeniden canlandığına inanıyorum.


Online hizmet vererek para kazanmak

İnternetin kahramanları! Evet freelancerlar. Bir yeteneğiniz mi var? Neden bunu online olarak pazarlamıyorsunuz? Mesela fotoğraf çekmeyi sever misiniz? Profesyonel bir makineniz mi var? Öyleyse insanlar için fotoğraflar çekebilirsiniz. Yani siz de insanlara online hizmetler vererek freelancer olarak çalışabilirsiniz. 
-Peki kime hizmet vereceğim? Nasıl müşteri bulacağım?
Merak etmeyin. Bu işler için inanılmaz platformlar mevcut. Hatta size tavsiye ettiğim bu platformları biraz gezin derim. Belki de hiç bilmediğiniz bir yeteneğinizi keşfedebilirsiniz. Olabilir neden olmasın?
Bu platformlardan internetten para kazandıran siteler yazımda da bahsetmiştim. Online hizmet için en çok tercih edilen ve benim de tavsiye ettiğim platformlardan birisi Bionluk. Diğeri ise SadeceOn.
-Daha fazla kişiye nasıl ulaşabilirim?
Size tavsiye ettiğim siteler daha önce kullandığım kaliteli sitelerdir. Fakat siz bunlarla sınırlı kalmayın ilanlarınızı bu çeşit platformlarda açın. Mesela forum sitelerinde de hizmet verebilirsiniz.
Oluşturduğunuz bu ilanları da sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz.

Kripto paraları al-sat yaparak para kazanmak

Bu yöntemi ne kadar tavsiye etmesem de yine sizlerle paylaşmak istedim.
Bitcoini duymuş olmanız gerekiyor. Evet kripto para bitcoinden (BTC) bahsediyorum. Geçtiğimiz zaman içerisinde dünya bitcoin ile çalkalandı. Değerinin inanılmaz bir şekilde yükselmesi ile bütün gözler bitcoine çevrilmişti.
Kripto paraların özelikle bitcoinin sert düşüşlerinden ve yükselmelerinden faydalanarak güzel paralar kazanabilirsiniz. Fakat nu iş biraz tecrübe ve risk gerektiriyor. Piyasası araştırmalı, hakkında bilgi sahibi olmalı ve piyasayı sürekli takip etmeniz gerekiyor.
Eğer bitcoin alacak kadar bütçeniz yoksa bitcoin alternatifi yani altcoinlere odaklanabilirsiniz.
-Bitcoin ya da altcoin nasıl alınır?
Güvenli ve sorunsuz bir şekilde kripto paraları al-sat yapmak için türk kripto borsalarıyla çalışabilirsiniz. Bunun için BTCTurk, koinim veya paribu’yu tavsiye ederim. Bu borsalarda ufak tefek tecrübelerim oldu ve kesinlikle güvenilir olduklarını söyleyebilirim.
Belirttiğim bu borsa sitelerini ziyaret edin ve sitelerde hangi kripto paraların al-sat yapıldığına bakın. İyi bir piyasa araştırmasından sonra istediğiniz kripto paraya yatırım yapabilirsiniz.
Başlangıç için sizi üzmeyecek ufak miktarlarla herhangi güvenilir bir türk borsasında al-sat yapabilirsiniz.
Dediğim gibi bu işe girecekseniz piyasayı iyice takip etmelisiniz. Ayrıca piyasadaki ani dalgalanmalar sizi sabaha kadar uyutmayabilir bunun yanında zarara da sokabilir. Bu yüzden belli bir riskle beraber bu tür şeyleri de göz önünde bulundurun derim.
Önemli not: Kripto paralar için belirttiklerim kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. 

Online ders vererek para kazanmak

Bir öğretmen veya üniversitede öğrenci olabilirsiniz. Alanınız ne olursa olsun bildiklerinizi videolar halinde hazırlayıp başta YouTube‘da olmak üzere paylaşıp reklamlardan gelir elde edebilirsiniz. Youtube’daki eğitim videolarının izlenme süreleri diğer videolara kıyasla daha yüksek olduğu için eğitim içerikleri videoların gelir potansiyeli daha iyidir.
Fakat youtube’da ücretsiz eğitim videoları paylaşarak kısa vadede düşündüğünüz gibi gelir elde edemeyebilirsiniz.
-Daha iyi bir fikrim var!
Hazırladığınız bu eğitim videolarını pazarlamaya ne dersiniz? Evet online eğitim platformlarında bu videoları yükleyerek belli bir ücret karşılığında sizin oluşturduğunuz kurs niteliğinde bir seri eğitim videolarını eğitim görmek isteyenler tarafından satın almasını sağlayabilirsiniz.
Eğitim video içeriklerinizi pazarlamanız için size ayda milyonlarca ziyaretçisi olan udemy‘yi tavsiye ederim. Bu işin için oldukça kaliteli bir platform.

E-kitap yazarak para kazanmak

Uzmanı olduğunu düşündüğünüz bir alan var mı? Bu alan hakkında geniş bilgiler vermeye ne dersiniz? Eğer ilgi çekici bir alan hakkında e-kitap yazabilirim derseniz gerçekten güzel paralar kazanabilirsiniz.
Tabi bu işin biraz yorucu süreçleri olabilir. Araştırma, derleme, yazma, pazarlama vs. Fakat bu işi internetten para kazanma yazımda yer vermemin en büyük sebebi oldukça iyi bir geleceği olması.
Evet artık dijital çağdayız ve her şey yavaş yavaş dijitalleşiyor. Kitaplar bile.
Bir e-kitap yazmak için edebiyatçı olmanız gerekmez. Fakat cümlelerinizi oldukça anlaşılır, temiz, imla ve yazım kurallarına uyarak kurmalısınız. Oluşturduğunuz e-kitabı pazarlayacağınız mobil ve masaüstü birçok platform mevcut.

Twitch.tv ile para kazanmak

Twitchson zamanlarda oldukça popüler bir platform haline geldi. Genel olarak gamerların yani oyuncuların oynadıkları oyunları canlı yayın halinde yayınlayarak bir çok kişi tarafından izleniyor. İnternetten para kazanmak için oldukça eğlenceli bir yöntem.
-Peki nasıl para kazanıyorlar?
Arkadaşlar birincisi twitch’de bağış sistemi bulunmakta. Yani sizi takip eden, seven bir izleyiciniz size karşılıksız olarak bağışta bulunabiliyor.
İkincisi ise twitch yayınında bir chat kısmı bulunmakta fakat bu chat kısmında bazı kısıtlamalar bulunmakta. Bunları kaldırmak için yayıncının kanalına belli bir ücret karşılığında aylık abone olabiliyor.
Şunu da belirteyim arkadaşlar twitch’e atılmak için gamer olmanıza gerek yok. Farklı konseptlerde de yayınlar yapabilirsiniz.

Satış ortaklığı yaparak para kazanmak

Blog açarak internetten para kazanmak adına en çok kullanılan gelir modellerinden birisi satış ortaklığıdır. Satış ortaklığını size biraz anlatmak istiyorum.
-Nedir bu satış ortaklığı?
Satış ortalığı, genel olarak size ait olmayan bir ürünü sitenizde pazarlayıp satışından belli bir komisyon almaya deniyor.
-Satış ortaklığı nasıl yapılır?
Öncelikle satış ortaklığı yapmak istediğiniz firmanın satış ortaklığı sistemi var mı diye kontrol etmeniz gerekiyor. Mesela örnek e-ticaret sitesi gibi. Eğer varsa belirtikleri gibi satış ortaklığı sistemine kaydolacaksınız. Sisteme kaydolduktan sonra size çeşitli banner reklamlar ve bağlantılar verilecek.
Bu banner reklamları da sitenize yerleştireceksiniz.
-Satış ortaklığı nasıl çalışıyor?
Blogunuzda örnek e-ticaret sitesine ait 1000 TL değerinde dizüstü bilgisayarı banner reklam olarak sitenizin bir köşesine konumlandırdınız.
Sitenizi ziyaret eden kullanıcı dizüstü bilgisayarı farketti ve beğendi diyelim. Haliyle reklama tıklayıp örnek e-ticaret sitesine yönlendirilecek. Eğer bu kullanıcı bilgisayarı bu şekilde sizin bağlantınızın yönlendirmesi sonucu satın alırsa örnek e-ticaret sitesi satış ortaklığı hesabınıza belirttikleri komisyon oranı kadar bakiyenize yansıtacak.
Yani eğer %10’luk bir komisyon söz konusu ile alacağınız para 100 TL’dir. Bu işi sosyal medyada da yapabilirsiniz, youtube’da da, blogunuzda da.
Fakat en iyi geri dönüşümler için blog sitenizde satış ortaklığı yapmanızı tavsiye ederim.

Benzer Konular
Sonraki
« Sonraki Konu
Önceki Konu
Önceki Konu »