Twitch Nedir? Twitch ile Nasıl Para Kazanılır?

             Twitch Nedir? Twitch ile Nasıl Para Kazanılır?


Twitch.tv, sadece oyun videolarının yayınlandığı youtube alternatifi bir video stream sistemidir. Twitch de tıpkı youtube gibi yüklenen videolardan yükleyiciye para kazandıran bir sistem bulunur.
Twitch in ne olup olmadığı hakkında tam bir açıklama yapmadan önce neden youtube varken böyle bir oluşuma ihtiyaç duyulduğundan bahsedelim.
twitch-nedirOyuncular Youtube üzerinden oyun videolarını izleyerek oyunlar hakkında bilgi sahibi olurlar ve bu alanda youtube üzerinde inanılmaz bir video trafiği yaşanmaktadır. Dünyada en çok aboneye sahip youtube oyun kanalı, 24 yaşındaki İsveçli Pew Die Pie ye aittir ve kanalın yaklaşık 22 milyon üzeri abonesi bulunur.
Oyuncuların oyun deneyimleri youtube üzerinde oldukça popülerdir. Bir oyunda zor bir bölüm geçildiğinde hemen youtube üzerine oyuncu tarafından bu bölümün nasıl geçildiği yayınlanır. Eğer bundan daha zor bir bölüm başka birisi tarafından geçildiyse diğer kişiye rakip olarak hemen yeni bölüm yüklenir vs. vs. Bunun gibi uzayıp giden bir rekabet vardır.
   Bu esnada bir taraftan youtube, son dönemde oyun bölümlerini ve demolarını yükleyen kişilerin içeriklerini content id uyarısı ile silmekte bir çok kullanıcı hali hazırda bu işten para da kazandığı için silinen videolar kullanıcılar tarafından büyük sorun olmakta.
   Birkaç oyun şirketi, oyuncuların oyunlarından görüntü yüklediği için mutlu olduklarını ve telif hakkı talebinde bulunmadıklarını bildirirken youtube içerikleri silmeye devam etti. 
Bu nedenle bir çok oyun gurusu ve youtube içerik sağlayıcısı Twitch adlı bir servise taşındı bu arada twitch en yoğun trafiği ABD den almaktadır.

Şu anda bir milyon üyeyi aşan twitch de, her ay 45 milyondan fazla izleyici video izliyor ve işin daha iyisi, kullanıcılar YouTube’da olduğu gibi, Twitch üzerinden yayın yaparak para kazanabiliyorlar.
Twitch ABD kaynaklı, ancak herkes yayınları izleyebilir veya bir hesap oluşturabilir Twitch Türkçe dahil olmak üzere bir çok dili desteklemektedir.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------                                          Twitch nedir?

Twitch, oyuncuların PC, Mac veya PlayStation 3, PlayStation 4 ve Xbox 360 gibi oyun konsollarından kaydedilen canlı oyun görüntülerini, canlı web kamerası görüntüleri ile birlikte yayınlayabileceği özel bir oyun topluluk web sitesidir.
Oyun oynarken ayrıca kendi sesli yorumlarını da mikrofonla video içine gömebiliyorlar, bu nedenle bir anlamda oyuncular video jokey statüsündedirler.
Bu hizmet ile YouTube arasındaki fark, kullanıcıların Twitch’daki kanallarını kesintisiz sürekli olarak yayınlanabilmesidir. Dolayısıyla, oynatabilecekleri kısa videoları filme alıp yükleyebilmelerine rağmen, kullanıcı oyunun görüntülerini günün 24 saati yayınlayabilmekteler.
Her kullanıcı, kanalını izleyen izleyiciyle etkileşime girebiliyor bunun için o kanal sahibinin özel olarak açtığı sohbet odaları bulunmaktadır. Kanal sahibi izleyicilerin sorularını yanıtlayabiliyor oyunlar hakkında yorum yapabiliyor bu konuda youtube dan çok farklı bir platform Twitch..
twitch para kazanma yolları
Twitch in ana sayfadaki menü çubuğunda oyun firmalarının sponsor olduğu reklamları tanıtıyor böylelikle bu yolla gelir sağlıyor. Kullanıcılar, kaç tane video reklamın kanalında oynaması gerektiğini seçebilir ve Twitch ile bölünmüş olan reklamlardan kazanç elde edebilir.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------                                     Hangi donanıma ihtiyacım var?

twitch-kullanmak-icin-gerekli-oyun-ayit-donanimlari
Ps3, Ps4- Xbox ve Uyumlu PC
Bir PlayStation 4’ünüz varsa, yapmanız gereken tek şey, ön panelden bir oyuna girdikten sonra PS4 kumandanızdan Share (Paylaş) butonuna basmak, menüden “Broadcast Gameplay” ı seçmek ve ardından Twitch hesabınızda oturum açmak.
Video oyun görüntülerinizi yayınlayabilmek için PS4’ünüz yoksa, göreceli olarak güçlü bir PC olan Twitch’i ve bir kayıt cihazı veya kayıt kartı destekleyen bir konsol gerekir.
Şu anda Twitch destekleyen oyun konsolları
PlayStation 3, PlayStation 4 ve Xbox 360’dır. Önümüzdeki bir kaç ay içinde destek beklense de Xbox One için şu anda destek bulunmamaktadır.
Videolar yayınlamak için bilgisayarınızda en az 8GB RAM ve Intel’in Core i5 Sandy Bridge’e eşdeğer bir işlemci bulunmalıdır
Ayrıca PC’nize AVerMedia Live Gamer HD gibi bir yakalama kartı takmanız gerekecek veya Hauppauge HD PVR veya Roxio Game Capture HD Pro gibi bir oyun yakalama aygıtı satın alıp bilgisayarınıza takıp bağlayabilirsiniz.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------                               Hangi yazılımlara ihtiyacım var?

Twitch’a yayın yapmak için bir yayınlama yazılımı gerekmektedir. Bunu yapabilen bazı yazılım programları vardır. Bunlardan bazıları ücretsiz olan FFSplit ve Open Broadcaster Software dir.
PC oyunundan oyun oynamak istiyorsanız, yayın yazılımını kurmanız ve Twitch hesabınızda oturum açmanız yeterlidir
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Nasıl başlayabilirim?

Öncelikle, size bir yayıncı video kanalı sayfası veren bir hesaba kaydolmanız gerekir.
Ardından oyun konsolundan oyun görüntülerini kaydetmek için bilgisayarınızı kurmanız gerekir. Ayarlamak için kayıt cihazı veya kayıt kartı ile gelen talimatları izleyin ve cihazı veya PC’yi konsoluna bağlayın.
Ardından, ücretsiz yayın yazılım programlarından birini indirin ve yükleyin ve yayınınızı ve video yayınınızı ayarlamak için aşağıdaki videodaki talimatları uygulayın:

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------                                      Twitch ile Nasıl Para Kazanılır?

Kanalınızın görüntüleyenleri, kanalınızı beğenirse ve oyun ve yorumunuzla eğlendiyse size bağışta bulunmayı seçebilir, ancak bunun için bir Twitch ortağı olmak için kaydolmanız ve yeterince büyük bir görüntüleme elde edebileceğinizi ispat edebilmeniz gerekir.
Ortak olursanız, izleyiciler, ayda 4.99 ABD Doları (£ 3.04, € 3.66), hem kullanıcıyı hem de Twitch’u destekleyen kanalınıza abone olabilirler. Bir kulllanıcıdan ayda 4.99 USD korkunç bir gelir:)
Twitch, kullanıcılara reklam geliri elde etmek için yayınladıkları her saat için üç ila dört reklam oynatmalarını öneriyor. Bu reklamlar, kullanıcının Yayıncı Kontrol Paneli tarafından hesaplarında kontrol edilebilir.
Twitch, kullanıcıya en az 100 dolarlık bir bakiyeyi biriktirdikten sonra, PayPal yoluyla reklam gelirini öder. ABD içerisinde ise bu ödemeyi çek yoluyla yapıyorlar.
Para kazanmak için yapabileceğiniz bir diğer şey de Amazon gibi ortaklık sayfalarına izleyicileri yönlendirebilirsiniz. Twitch satış ortaklığı linklerine izin vermektedir örneğin birisi kanal sayfanızdaki ortaklık linkini tıklayıp amazona yönlendiğinde kişinin bir alışveriş yapması durumunda siz bu yolla para kazanırsınız.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------                               Twitch ile Ne Kadar Para Kazanılır?

legends-twitch-make-money
En çok kazandıran oyun
Ne kadar para kazandığınız, kaç kişinin kanalınızı izlediğine bağlıdır. Kullanıcılar kanalınıza abone olur ve aylık abonelik ücretini öderse her kullanıcıdan bir gelir elde edersiniz. Ayrıca, üç dakikalık bir reklamı izleyen ve reklamdan kaçınmak için web tarayıcısında bir reklam engelleme eklentisi kullanmadığınız her 1.000 abone için 3.000 dolar kazanıyorsunuz.
Ayrıca oyuna bağlı – Legends League League of Legends oyuncularının kendileri oyun yoluyla ayda 20.000 dolar para kazandıkları söylenmekte.
Kullanıcı kanallarını sosyal medya ve youtube üzerinden tanıtarak takipçi toplarlarsa daha çok başarı ve kazanç elde edebilirler.
Eğer oyunlarla aranız iyiyse ve gerçekten bu alanda kendinize güveniyorsanız hemen kentinize bir Twitch.Tv hesabı açıp twitch üzerinden para kazanmaya başlayabilirsiniz.


Benzer Konular
Sonraki
« Sonraki Konu
Önceki Konu
Önceki Konu »