AdSense Reklam Alternatifleri,Benzer Siteler



AdSense Alternatifleri

Blog veya web sitesi sahipleri için bi kazanç kaynağı olan AdSense, en güvenilir reklam şirketi olarak ilk sırada yer alıyor. Google’ın yoğun talep nedeniyle seçici davranarak her yayıncıyı kabul etmemesi, yayıncıları AdSense alternetifi reklam siteleri arayışına itiyor.
Sadece AdSense reklam ağına kabul edilmeyenler değil, AdSense bünyesine dahil olup da daha fazla kazanmak isteyenler de Adsense alternatifleri konusunda arayış içindeler.
AdSense alternatifleri arayışınıza son vermek için en iyi ve güvenilir AdSense benzeri reklam firmalarını, araştırarak ve bazılarını da tecrübe ederek listelemeye çalıştım.
Öncelikle eğer AdSense’ye başvurularınız kabul edilmiyorsa 11 Garantili Yöntem ile Google Adsense Onaylatma yazımıza göz atmanızı tavsiye ederim.
#Eğer AdSense kazancınız yeterli gelmiyorsa,
Potansiyelinizin daha fazla olduğunu düşünüyorsanız da Adsense Gelir Arttırma: En Az 20% Kazanç Arttırma Garantili ! başlıklı yazımızdan faydalanabilirsiniz.
Tabii Google AdSense alternatifi derken AdSense’e rakip reklam sitelerinden söz etmiyorum. Şu an için çoğu yönden AdSense’e rakip olacak bir reklam ajansı malesef yok.
Güvenirlik olsun, sunulan reklam içerikleri olsun, reklam yüklenme hızı olsun, çok çeşitli ve esnek reklam türleri olsun, reklamı kullanıcıyı sunmada kullanılan teknoloji olsun, Google bu konularda çok önde.
Bu nedenle yazımda AdSense alternatifi olabilecek, güvenilir ve nispeten kazançlı yerli ve yabancı reklam siteleri önermeye çalıştım. Listede yer alan AdSense alternatifi reklam firmalarının legal sitelere yönelik olduğunu da belirtmek isterim.
Google’ın reklam verenlere sunduğu kolaylıklar, yaptığı kampanyalar ve geniş ulaşım ağı nedeniyle yerli Adsense alternatifi reklam sitesi, malesef bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar az. Mevcut reklam sitelerinin de Adsense kadar kazanç getirdiklerini söyleyemeyiz.
Aslında tercih edebileceğiniz bir çok reklam sitesi mevcut fakat çoğu ya kurumsal değil, ya yetişkinlere ve illegal platformalara yönelik reklamları mevcut, ya da ödemeler konusunda problemli olan siteler.
Listemdeki firmalar,
  • yayıncıların en çok tercih ettiği
  • kurumsal ve ödemeler konusunda sıkıntı çıkarmayan
  • çoğunu da şahsi olarak tecrübe ettiğim girişimler.
Yine de doğru firma seçimi ve sitenizdeki reklam yerleşimleri ile Adsense kadar olmasa da elle tutulur kazançlar elde etmeniz mümkün.
Bu konuda tavsiyem tek bir firma ile sınırlı kalmamanız. Hem tıklama odaklı hem gösterim odaklı birden çok reklam firması ile çalışarak kazancınızı garanti altına alabilirsiniz.
#Ek olarak şunu da tavsiye etmek isterim ki;
Eğer Türkçe içerikli, hedef kitlesi Türkiye vatandaşları olan bir web siteniz varsa, mutlaka yerli reklam siteleri ile çalışmanız daha kazançlı olacaktır.
Çünkü yerli reklam verenlerin yurtdışı reklam siteleri ile anlaşmaları hem mantıken hem de iletişim bakımından daha zordur. Global reklam verenler de malesef Türkiye’deki ağır vergi yükü nedeniyle pazar olarak ülkemizi cazip görmüyorlar.
#Şunu anlatmaya çalışıyorum;
Yurtdışı reklam sitelerinin sitenizde yayınlayacağı reklam içerikleri, yerli reklam şirketlerine göre daha sınırlıdır.
Bu da illegal ya da uygunsuz reklam içerikleri hariç, fazla bir kazanç getirmeyeceği anlamına gelir. Yerli reklam firmalarında ise ülkemize yönelik bir çok reklam içeriği sunulacağından, kazancınız yabancı reklam firmalarına göre daha fazla olacaktır.
İşte google adsense alternatifi reklam firmaları listesi ;
>> Reklam Store
>> Wordego
>> AdMatic
>> GittiGidiyor
>> LinkWise
>> DGMAX
>> Ligatus
>> AdCash

ReklamStore

İstanbul’daki merkezleri hariç Dubai ve İsrail’de de ofisleri bulunan ReklamStore, her geçen gün çeşitlilik ve teknolojik olarak kendini geliştiren, etkili girişimlerde bulunan çözüm odaklı bir firma.
Şahsen ReklamStore ile 2 yılı aşkın bir süredir çalışıyorum. Display reklamlarını kullanıyorum. Şu zamana kadar gerek ödemeler gerekse de destek konularında hiç bir sıkıntı yaşamadığımı söyleyebilirim.
ReklamStore bünyesinde bir çok reklam türü bulunduruyor. Banner, masthead, interstitial, scroll gibi display reklamları yanı sıra, afiliate, native ve video reklam seçenekleri bulunmakta.
Reklam içeriklerinde ziyaretçiyi rahatsız edecek, uygun olmayan reklam türleri barındırmıyor.
#Display, native ve video reklamları için gösterim ve tıklama eCPM (  1000 gösterim başı  ) oranlarına göre belirleniyor. eCPM oranları değişmekle birlikte ortalama 0,10 TL olduğunu söyleyebilirim. Afiliate reklamlar için ise satış ya da yükleme başı komisyon alabiliyorsunuz.
  • Tıklama ortalaması ( kendi rakamlarım ) : %0,15
  • eCPM / bin gösterim başına kazanç ( ortalama ) : 0,10 TL
  • Tıklama başına ortalama kazanç: 0,07 TL
#Ödemeler banka havalesi ile 30 günlük vade ile yapılıyor. Ödeme miktarını ve tarihini panelinizde ayın 20’si gibi görebiliyorsunuz. Tecrübelerime göre ödeme en fazla 3 günlük bir gecikmeyle hesabınıza yatıyor.
#Alt limit olarak 30 TL belirlenmiş. Ödeme yapılabilmesi için bakiyenizin 30 TL ve üzeriolması gerekiyor. Ödeme talebinde bulunmanız gerekmiyor. Alt limiti aştığınızda 30 gün vade ile paranız hesabınıza havale ediliyor.
#Bakiyenizden %20’lik vergi kesintisi (Adınıza düzenleln gider pusulası) ve varsa banka havalesi masrafı düşülerek ödemenizi alabiliyorsunuz. Kurumsal iştirakler için ise sadece havale masrafı kesintisi yapılıyor.
ReklamStore reklamlarını AdSense ile birlikte kullanabiliyorsunuz.
AdSense kriterlerine göre daha esnek kabul şartları olan ReklamStore, illegal olmayan, yeterli içeriğe sahip her türlü siteyi kabul ediyor.
Kayıt için buraya, yayıncı olmak için gerekli koşullar için de buraya tıklayabilirsiniz.
Google Adsense Alternatifi Reklam Store Ödeme Kanıtı

Google Adsense Alternatifi Reklam Store Ödeme Kanıtı


Wordego

En İyi AdSense Alternatifleri – Wordego


Google AdSense alternatifleri listemizdeki bir diğer reklam firması ise Wordego. Gösterim ve tıklama bazlı çalışan çeşitli reklam gösterimleriyle kazanç elde etmenize olanak sağlıyor.
En İyi AdSense Alternatifleri - WordegoGeçmişte kendileriyle çalışmıştım. O zamanlar çalıştığım diğer reklam firmalarına göre daha verimsiz olduklarına kanaat getirip reklamlarına sitemde yer vermekten vazgeçtim.
Fakat müşteri tesilcileri daha sonra beni arayarak, altyapılarını ve sistemlerini yenilediklerini, eskisine oranla yayıncıların daha fazla kazanç elde etmeleri için gerekli düzenlemeleri yaptıkların bahsetti.
Şahsi olarak mevcut düzeni riske etmek istemediğimden henüz deneme şansım olmadı. Ama araştırmalarıma göre gerçekten Wordego’nun son düzenlemeleri ve işbirlikleri ile kazanç ve kalite standartlarında olumlu anlamda gelişme olduğunu söyleyebilirim.
Display banner çeşitleri ile reklam sunumu yapılıyor. Her boyutta uygun banner reklamları kullanabiliyorsunuz. Reklam içeriklerinde ziyaretçiyi rahatsız edecek, uygun olmayan reklam türleri barındırmıyor.
#Ödemeler eCPM oranlarına göre belirlenmekte. Oranlar değişmekle birlikte bin gösterim başına ortalama 0,10 TL gibi bir getirisi var.
  • Tıklama ortalaması ( kendi rakamlarım ) : %0,15
  • eCPM / bin gösterim başına kazanç ( ortalama ) : 0,10 TL
  • Tıklama başına ortalama kazanç: 0,07 TL
# Reklamın görüntülenmiş sayılması için bannerın en az %50’sinin kullanıcı tarafından en az 1 saniye süreyle görüntülenmiş olması şartı aranıyor.
Bu da şu demek; trafiğiniz ile ücretlendirilmiş gösterim ve tıklama sayıları arasında büyük fark olabilir. Yani sitenize 1000 kişi gelmiştir. Fakat ücretlendirmeniz 500 kişi üzerinden yapılmıştır. Bu da 1000 kişiden yalnızca 500’ünün reklam görüntülenme kriterlerine uyduğu anlamına gelir.
#Ödemeler banka havalesi ile 45 günlük vade ile yapılıyor. Ödeme miktarını ve tarihini ise panelinizde görebiliyorsunuz. Tecrübelerime göre ödeme konusunda hiç bir sıkıntı yok. Günü gelen ödemeler gecikme yaşanmadan tümüyle hesabınıza yatırılıyor.
#Alt limit olarak 100 TL belirlenmiş. Ödeme yapılabilmesi için bakiyenizin 100 TL ve üzeri olması gerekiyor. Ödeme talebinde bulunmanız gerekmiyor. Alt limiti aştığınızda 45 gün vade ile paranız hesabınıza havale ediliyor.
#Bakiyenizden %20’lik vergi kesintisi ve varsa banka havalesi masrafı düşülerek ödemenizi alabiliyorsunuz.
Wordego reklamlarını AdSense ile birlikte kullanabiliyorsunuz.
AdSense kriterlerine göre daha esnek kabul şartları olan Wordego, illegal olmayan, yeterli içeriğe sahip, günlük tekil trafiği 1000 ve üzeri tüm siteleri kabul ediyor.
Kayıt için buraya, yayıncı olmak için gerekli koşullar için de buraya tıklayabilirsiniz.


Google Adsense Alternatifi Wordego Ödeme Kanıtı
Google Adsense Alternatifi

Wordego Ödeme Kanıtı

AdMatic


En İyi AdSense Alternatifleri – AdMatic

En İyi AdSense Alternatifleri - AdMaticGösterim başına para veren reklam siteleri konusunda Admatic, güvenirliği konusunda şahsen takdirimi kazanmış diğer bir AdSense alternatifi reklam sitesi.
Yaklaşık iki yıldır yüksek hitli projelerimde kendileriyle çalışıyorum. Bugüne kadar gerek ödemeler konusunda gerkse de destek konusunda herhangi bir problem yaşamadım.
Hatta yaşadığım küçük bir anektodu da anlatmak isterim. AdMatic’in ödeme günleri ayın 25 ile 30’u arasındadır. Geçtiğimiz Ramazan bayramında ise ödemeyi Ramazan Bayramı’ından önceki gün yani ayın 23’ünde yayıncı hesaplarına geçtiler. Bu hassasiyetleri ayrıca taktir edilesi olduğunu düşünüyorum.
AdMatic ile ilgili dile getirilen en büyük şikayet konusu, sayımlarının düzgün olmadığına dair.
#Fakat şikayet edenler şunu atlıyorlar: Gösterim bazlı çalışan hiç bir reklam firması, site trafiğini garanti etmez. Ellerindeki reklam veren anlaşmalarına göre reklam gösterimi sunarlar.
Yani sitenize gelen her ziyaretçiye reklam gösterimi yapılmaz. Şikayetin kaynağı budur ve gerçekten AdMatic ile elle tutulur bir kazancınızın olması için yüksek hitli bir siteye sahip olmanız gerekmektedir.
Sevmediğim tek yanı ise, yayımcı konusunda hiç ayrım yapmamaları. Kopya içerikle dolu, emek hırsızı bir çok site ile çalışmakta hiç bir sakınca görmüyorlar.
Google Adsensen Alternatifi Admatic Ödeme Kanıtı#Admatic eCPM ( 1000 gösterim başına) ortalama 1,5 TL gibi bir rakam kazandırmakta. Bu da admatic’i google adsense alternatifleri arasında en yüksek kazandıran reklam şirketlerinden biri yapıyor.
  • Tıklama ortalaması ( kendi rakamlarım ) : 0 ( Admatic tıkalam başına değil, gösterim başına ödeme yapar. )
  • eCPM / bin gösterim başına kazanç ( ortalama ) : 1,50 TL

GittiGidiyor İş Ortaklığı

En İyi AdSense Alternatifleri – GittiGidiyor İş Ortaklığı


En İyi AdSense Alternatifleri - GittiGidiyor İş OrtaklığıGittiGidiyor’un iş ortaklığı programını da yine AdSense alternatifi reklam siteleri listesinde yer buluyor.
Gittigidiyor reklamları ile tıklama başı ort.0,05kuruştan 0,15 kuruşa kadar ödeme alabiliyorsunuz.

- Tıklama ortalaması ( kendi rakamlarım ) %0,2
- eCPM / bin gösterim başına kazanç ( ortalama ) : 0,20 TL
-Tıklama başına ortalama kazanç: 0,10 TL
Bu da demek oluyor ki, tıklama oranınız %1 olduğunda eCPM oranını 5 TL gibi bir rakama çekmeniz münkün. Doğru reklam yerleşimi ile gitti gidiyor iş ortaklığı reklamarı da güzel gelirler elde etmenize olanak sağlayabilir.
Yaklaşık bir yıllık kullanımına göre projelerimde ciddi gelirler elde edebildiğimi söyleyebilirim. Tıklama başı ödenen miktar az görünebilir,
Fakat doğru reklam yerleşimi ve site ziyaretçilerinizin ilgi alanlarına yönelik doğru reklam kampanyaları kullanımı sonucu, reklamlara tıklanma oranları diğer reklam sitelerine oranla daha çok olacaktır.
#GittiGidiyor iş ortaklığı programının en olumsuz yönü ise ödemelerin malesef zamanında yapılmaması. Ödeme günlerinin cumadan cumaya olduğu belirtilmesine rağmen, özellikle son zamanlarda ödeme zamanları sürekli aksamakta.
Ödeme alma konusunda herhangi bir sıkıntımız yok.
#Zaten ödeme talebi bulunduğunda sistem otomatik olarak fatura kestiği için, yasal olarak ödeme alamama gibi bir durum söz konusu değil. Fakat ödemelerin 1,5 aya kadar aksaması,yayıncıların canını sıkıyor.


Google Adsense Alternatifi – Gittigidiyor Ödeme Kanıtı


Google Adsense Alternatifi - Gittigidiyor Ödeme KanıtıÜstte şimdiye kadar listelediğim AdSense alternatifi reklam siteleri, bizzat kullandığım ve tecrübe ettiğim firmalardı. Yazının devamında ise tamamen araştırmalarıma dayalı AdSense alternatifleri hakkında bilgiler içermektedir.


LinkWise


En İyi AdSense Alternatifleri – LinkWise

LinkWise satış ortaklığı odaklı bir başka adsense alternatifi reklam sitesi. Merkezi Yunanistan olan bir firma olmasına rağmen Türkiye’de de faaliyet göstermektedir. Türkiye’de ofisleri bulunduğu için yerli AdSense alternatifleri listesine dahil ettim.
En İyi AdSense Alternatifleri - LinkWiseLinkWise komisyon usulü çalışmaktadır. Tanıtımını yaptığınız kampanyalardaki satışlardan veya kayıtlardan %14’e varan komisyonlar alırsınız. Mesela online bir seyehat acentasına yönlendirdiğiniz trafik satışa dönüştüğünde komisyonu hakediyorsunuz.
Özellikle seyehat/gezi blogları, mobil uygulama/ oyun siteleri ve fenaomen ya da yüksek beğenili sosyal medya hesaplarına sahip olan kullanıcılar LinkWise’yi tercih edebilirler.
Yani LinkWise’yi kullanabilmek için sadece site sahibi olmanıza gerek yok, sosyal medya hesaplarınızı da para kazanmak için kullanabiliyorsunuz.

  • Banner dışında text link olarak kampanya yönlendirmesi yapılabiliyor. Tanımıtını yapacağınız firmaları siz seçebiliyorsunuz.
  • Ödemeler komisyon oranlarına göre belirleniyor.
  • Ödemeler banka havalesi ile 30 günlük vade ile yapılıyor. Bir önceki aydaki kazancınız bir sonraki ayın sonunda yapılıyor. Ödemelerde herhangi bir aksaklık söz konusu değil.
  • Alt limit belirtilmemiş. Ödeme zamanı bakiyenizde ne varsa hesabınıza geçiyor. Ödemelerde herhangi bir kesinti yapılmıyor.
  • AdSense reklamlarıyla birlikte kullanabilirsiniz.
Performansa dayalı reklamlar sunulduğu için daha esnek kabul şartları mevcut. İllegal olmayan sitelerinizle ya da sosyal medya hesaplarınızla başvurabilirsiniz.
Kayıt için buraya, sıkça sorulan sorular için de buraya tıklayabilirsiniz.

DGMAX

En İyi AdSense Alternatifleri – DGMAX


Amerika merkezli DGMAX AdSense alternatifi reklam sitesinin Türkçe desteği ve Türkiye’deki yayıncı ve reklamverenler için desteği mevcut.
En İyi AdSense Alternatifleri - DGMAX#Tıklama başı, üyelik başı, satış başı ödeme alabileceğiniz platformda genel olarak global girişimlerin reklamlarına yer veriliyor. Tıklama başı ve komisyon kazançlarının gayet iyi olduğunu söyleyebilirim.
Firmaya yayıncı olarak kabul şartları biraz zorlayıcı nitelikte. Profesyonel görünümlü, kaliteli içerik üreten, yüksek hitli siteler anında onay alıyor.

  • Ödemeler 15 günlük vade ile banka havalesi olarak yapılıyor. Ay sonunda ödemeniz belli oluyor ve ayın 15’inde ödeme alıyorsunuz.
  • Paypal opsiyonu da mevcut fakat Türkiye’de şu an için mümkün olmadığı için banka havalesi ile ödeme alabiliyorsunuz. Yurtdışı tranfser olduğu için eft masrafları biraz yüksek ve siz karşılıyorsunuz.
Kayıt için buraya tıklayabilirsiniz.

Ligatus


En İyi AdSense Alternatifleri – Ligatus

En İyi AdSense Alternatifleri - LigatusAlmanya merkezli, Native reklamcılığın öncüsü sayılan Ligatus 2013 yılında Türkiye’ye girdi. İçerikle eşleşen reklam formatıyla diğer reklam modellerine oranla daha fazla kazanabileceğiniz Ligatus, yayıncılar için diğer bir AdSense alternatifi reklam sitesi.
Ligatus yayıncı kabulunde çok seçici davranıyor. Genel olarak potansiyel gördükleri sitelere kendileri teklif götürüyorlar. Ligatus’a kabul edilebilmek için yüksek hitli, zengin içerikli bir siteye sahip olmanız gerekiyor. Eğer kurumsal bir site iseniz, kabul edilmeniz daha olası.
WordPress’te aşina olduğunuz benzer içerikler şeklinde native reklamlar sunuluyor. Bunun için yayıncı panelinizde sitenize uygun widget oluşturup sitenizde yazı sonlarına ekliyorsunuz. Eğer gösterilecek bir reklam yoksa, sitenize ait içerikler gösteriliyor.
Ödemeler konusunda bir sıkıntıları yok. Ödemeleriniz banka havalesi ile yapılıyor. Ödeme alt limiti 100 TL olarak belirlenmiş. Ödeme zamanları hakkında herhangi bir bilgiye ulaşamadım malesef.
AdSense reklamlarıyla birlikte kullanabiliyorsunuz.
Buraya tıklayarak sitenizi incelemeleri için başvuruda bulunabilirsiniz.

AdCash


En İyi AdSense Alternatifleri – AdCash

Uzun yıllardır yayıncıları ve reklamverenleri buluşturan bir reklam firması olan AdCahs’ın sunduğu bir çok reklam formatı ile kazanç sağlayabilirsiniz.
En İyi AdSense Alternatifleri - AdCashAdSense alternatifi reklam siteleri içerisinde en çok rağbet gören firmalardan biri olan AdCash bir çok ülkede faaliyet gösteriyor. Türkiye’de ofsileri olmamasına rağmen, bünyelerinde eğittikleri bir kaç Türk vatandaşı aracılığı ile destek Türk yayıncılara destek sağlıyorlar.
AdCash çok çeşitli reklam formatlarına sahip. Genelde eğlence sektörüne yönelik oyun, bahis, arkadaşlık siteleri, mobil uygulama içerikli reklam yayını yapıyor. Ücretlendirmeler tık ve gösterim başına göre değişkenlik gösteriyor.
#Kabul şartları çok esnek. +18 siteler hariç başvuran hemen her siteyi kabul ediyor.
#Ödeme alt limiti 100 € olarak belirlenmiş. Banka havalesi ile ödeme alabiliyorsunuz. Herhangi bir kesinti yansıtılmıyor.
Ödemeler 30 gün vade ile yapılıyor. Ödeme istekleri her ayın 1’ile 10’u arasında yapılabiliyor. Bir sonraki ayın sonunda ödemeler hesaba geçiliyor. Ödemeler zamanında yapılıyor.
Buraya tıklayarak başvuru yapabilirsiniz.

Umarım Adsense Alternatifleri: En Karlı + Güvenilir | Kazanç Örnekleri başlıklı yazımı yararlı bulmuşsunuzdur






Benzer Konular
Sonraki
« Sonraki Konu
Önceki Konu
Önceki Konu »