Youtube Kanalı Nasıl Açılır ? (Detaylı Anlatım) – 2018


Merhabalar çok değerli Erhan44 Blog okurları. Bugün klişe başlangıçlarımızdan birini yapmayalım istedik. Kısaca, bugün sizlere Youtube’da nasıl kanal açabileceğinizi anlatacağız. Dolayısıyla, bugünkü konumuz: Youtube Kanal Açma. Ama tabii ki öncesinde kısaca bir genel kültür turumuzu yapalım.


Youtube Nedir ve Neden Kanal Açmalıyım?

Youtube hepimizin hayatına çok öncelerde girmiş bir video izleme sitesidir. 2 genç delikanlı tarafından kurulan Youtube, sonrasında Google tarafından satın alınmıştır ve bugünkü popülerliğine bu şekilde erişmiştir. Youtube ‘u biliyoruz ya kime anlatıyorsun diyenler olacak biliyorum. Hiç öyle demeyin bilmeyen kişiler çıkabiliyor en azından öğrenmiş veya pekiştirmiş olalım. Neden kanal açmalısınız sorusunun belki de en güzel cevabı: para olacaktır. Kimi insan para kazanmak için kimisi de becerilerini/yeteneklerini başkalarıyla paylaşma isteğinden yola çıkarak Youtube’da kanal açmak istiyor. Youtube ‘da kanal açmak kolay ama kanalı idare etmek biraz zor. Sürekli video paylaşmanız ve kitlenizle barışık halde olmanız gerekiyor. Youtube’da nasıl popüler hale gelebileceğinizi bir başka yazımızda ele alacağız lakin bugünkü yazımızda, Youtube Kanalı Nasıl Açılır bundan detaylıca bahsedeceğiz. O halde anlatıma geçelim.

Youtube Kanalı Nasıl Açılır?

  • İlk aşama, Google hesabınız olmalı. Yani Youtube’da bir kanal açabilmek için bir Google hesabına ihtiyacınız var.
  • Dolayısıyla yok ise ilk önce kendimize bir Google hesabı oluşturuyoruz.
  • Sonrasında, youtube.com üzerinden Google hesabımıza giriş yapıyoruz.
  • Giriş yaptıktan sonra, https://www.youtube.com/create_channel buraya giriyoruz.
  • Aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir karşımıza:
Youtube Kanalı Nasıl Açılır
Youtube Kanalı Nasıl Açılır
  • Ekranda gördüğünüz gibi, bu alana geldikten sonra bilgileri doğru şekilde girip, Kanal Oluştur diyoruz.
  • Kanalımız başarıyla oluşmuş oluyor.

Youtube’da Nasıl Popüler / Fenomen Olurum?

Bu tabi çok sorulan bir soru. Nasıl hemen yoldan kolayca Youtube fenomeni olurum gibi gibi. Öncelikle şunu anlamamız gerekiyor, hiçbir şey kesinlikle kolay yoldan olmuyor. Emek verip uğraşmanız gerekiyor. Yükleyeceğiniz video başlıklarından tutun, videolara girdiğiniz açıklama ve kelime kısımları çok büyük rol oynuyor. Tabii ki videonuzun niteliği ve kalitesi de çok önemli. Yine tekrar etmekte fayda var,
Umarız yazımız sizler için faydalı olmuştur. Eğer beğendiyseniz, sosyal medyada yazımızı paylaşmayı ve aşağıdan yıldız vermeyi unutmayın lütfen.
Sevgilerimizle,


Benzer Konular
Sonraki
« Sonraki Konu
Önceki Konu
Önceki Konu »